Menu Sluiten

Beste Inheemse Bomen Voor Belgie

Specialist in medium tot zeer grote maten bomen en struiken.

31242673124267

More info

tags: Aanbod Inheemse Bomen – Boomkwekerij – Fruitbomen – Fruitbomen Provincie Oostvlaanderen – Inheemse Bomen – 

Wenst u meer info over beste inheemse bomen voor belgie kijk dan vlug op https://www.boomkwekerij-bogaert.be | Beste Inheemse Bomen Voor Belgie

Inleiding

Het planten van bomen en planten is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor onszelf. Bomen zorgen voor schone lucht en zorgen voor een mooie groene omgeving. In dit artikel gaan we kijken naar de beste inheemse bomen voor België en waarom deze bomen zo belangrijk zijn voor ons land.

Waarom kiezen voor inheemse bomen?

Inheemse bomen zijn bomen die van nature in België voorkomen. Deze bomen zijn aangepast aan ons klimaat en hebben hierdoor een hogere overlevingskans dan uitheemse bomen. Het is dan ook belangrijk om bij het kiezen van een nieuwe boom te kiezen voor een inheemse variant.

Daarnaast hebben inheemse bomen een grote ecologische waarde. Ze bieden voedsel en onderdak aan vele diersoorten en dragen bij aan de biodiversiteit. Ook zijn inheemse bomen beter bestand tegen plagen en ziektes, waardoor ze minder vaak behandeld hoeven te worden met chemicaliën.

De beste inheemse bomen voor België

  1. Zomereik (Quercus robur)

De zomereik is een sterke en imposante boom die veel voorkomt in België. Hij kan tot wel 30 meter hoog worden en heeft een dichte kroon met grote groene bladeren. De eikels van de zomereik zijn een belangrijke voedselbron voor vele dieren, waaronder vogels en eekhoorns.

  1. Beuk (Fagus sylvatica)

De beuk is een van de meest voorkomende bomen in België en is te herkennen aan zijn gladde grijze stam en donkergroene bladeren. Hij kan tot wel 40 meter hoog worden en is daarmee een echte blikvanger. De beuk is ook belangrijk voor de biodiversiteit, omdat hij zowel schaduw als voedsel biedt aan vele soorten planten en dieren.

  1. Boswilg (Salix caprea)

De boswilg, ook wel katwilg genoemd, is een snelgroeiende boom met een brede kroon en zachte, zilvergrijze bladeren. Inhet voorjaar produceert hij geelgroene katjes die veel insecten aantrekken. De boswilg wordt ook vaak gebruikt als knotboom, wat betekent dat hij regelmatig gesnoeid wordt om het hout te gebruiken.

  1. Zwarte els (Alnus glutinosa)

De zwarte els is te herkennen aan zijn grijze stam en donkergroene bladeren die aan beide zijden behaard zijn. Deze boom groeit goed op vochtige gronden en is daarmee een goede keuze voor tuinen met een hoge grondwaterstand. De elzenproppen die in de winter aan de boom hangen zijn een belangrijke voedselbron voor vogels.

  1. Wintereik (Quercus petraea)

De wintereik lijkt veel op de zomereik, maar heeft smaller blad met minder diepe insnijdingen. Deze boom kan tot wel 40 meter hoog worden en is daarmee een van de grootste inheemse bomen in België. De wintereik is ook een belangrijke voedselbron voor dieren, met name voor wilde zwijnen en edelherten.

De juiste plek en verzorging

Het is belangrijk om bij het planten van een inheemse boom rekening te houden met de juiste plek en verzorging. Zo hebben sommige bomen meer zonlicht nodig dan andere en moeten ze op de juiste afstand van gebouwen en andere bomen geplant worden. Ook is het belangrijk om de boom regelmatig te snoeien en te bemesten voor een optimale groei.

Conclusie

Inheemse bomen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook van groot belang voor ons ecosysteem. Door te kiezen voor deze bomen helpen we de natuur en zorgen we voor een duurzamer landschap. In dit artikel hebben we de vijf beste inheemse bomen voor België besproken en tips gegeven voor het planten en verzorgen ervan. Wil je meer weten over bomen en planten? Neem dan eens een kijkje op onze website, waar we meer informatie en advies delen over tuinieren en het kiezen van de juiste bomen en planten voor jouw tuin.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Beste inheemse bomen voor belgie

!–StopPubText–>.